Over Dansschool Eppink

Gun jezelf ook een wekelijkse avond uit; kom dansen! Iedereen weet dat bewegen gezond is en dansen combineert gezondheid en gezelligheid! Denk je aan dansles dan denk je aan Eppink, voor iedereen is er wel een passende dansstijl.
Dansen bij dansschool Eppink in Deventer is een gezellig avondje (samen) uit in een sfeervol danscentrum. De lessen worden rustig opgebouwd. En men wordt op een ontspannen, manier begeleid.
Daarnaast zijn de ruimtes ook beschikbaar voor zaalverhuur en zeer geschikt voor het geven van een feest of organiseren van een (zakelijk) evenement.

Iedereen een eigen ritme! Het cursusaanbod is heel uitgebreid; ballroom, latin, salsa, kinderdansen, hiphop, zumba, rock and roll, argentijnse tango en nog veel meer.
De cursussen worden altijd naar leeftijd ingedeeld. Kinderen, scholieren en volwassenen hebben nooit gezamenlijk les!

Verder is Dansschool Eppink er voor de recreatieve danser. Dit betekent goed leren dansen, zonder wedstrijdelementen.

Dit alles maakt dat Dansschool Eppink, al meer dan 50 jaar een begrip in Deventer en wijde omgeving is. De cursisten komen dan ook o.a. uit Deventer, Schalkhaar, Diepenveen, Olst, Wijhe, Den Nul, Raalte, Zwolle, Epse, Gorssel, Zutphen, Twello, Teuge, Wilp, Apeldoorn, (Nieuw) Heeten, Voorst, Eefde.

Van toen tot nu

Overname     In 1963 namen Hans en Elly Eppink de dansschool over van Wies Scholten. Het bedrijf bestond uit een kleinere versie van de huidige zaal aan Polstraat 22. De dansschool maakte een grote groei door en zaal ‘De lange Pier’, onder de toenmalige schouwburg op het Grote Kerkhof werd al snel gehuurd.

Bouw      In 1976 werd het pand aan Polstraat nr. 20 gekocht. Hier werd een tweede zaal gebouwd. Tijdens een les stortte het dak door een bouwkundige fout in. Dit drama kostte aan een persoon het leven en er vielen verscheidene gewonden. De zaal werd kort daarna herbouwd.
Begin jaren 80 werd ook de zaal waar Hans en Elly Eppink begonnen waren nog eens flink verbouwd.

1992     Zoon Nieck werkt sinds dit jaar fulltime mee in de dansschool.

Naamswijziging     In de zomer van 2000 werd na een verbouwing ook het logo en de naam aangepast. Geen Dansschool Hans Eppink meer, maar voortaan Dansschool Eppink. Klaar voor de 2e generatie en toekomst in de 21e eeuw.

Online      In 2001 gaat Dansschool Eppink online en lanceert de 1e website. Deze huidige site is alweer versie 4.

Onderscheiding     Op 1 augustus 2003 bestond de dansschool 40 jaar. Tijdens een surpriseparty werden Hans en Elly Eppink volkomen verrast door de komst van de toenmalige burgemeester van Deventer, James van Lidth de Jeude. Hij reikte de Stadspenning van Deventer aan het echtpaar uit. Dit vanwege de bijzondere plaats die de dansschool inneemt in de Deventer samenleving.

Overname     Tevens werd op dezelfde dag de dansschool overgenomen door zoon Nieck en zijn vrouw Caroline.

RTL      In 2008 kwam RTL 5 met een filmploeg naar Dansschool Eppink voor opnames van het programma ‘Dames in de Dop’. Deze feestbeesten werden opgeleid tot dames. Onderdeel van het programma was een dansles die gegeven werd door Koen en Roemjana, bekend van Dancing with the Stars. Tevens is dit filmpje nog wel eens op tv te zien. Overigens hadden de dames zich die dag verder keurig voorbeeldig gedragen. Bekijk ook ons eigen filmpje en onze foto’s van die dag.

AED     Sinds 2007 beschikt dansschool Eppink over een eigen defibrilator. Want je weet maar nooit.

VVV     In datzelfde jaar is er een samenwerkingsverband gestart met het VVV in Deventer voor het boeken van onze DansClincs.

Zumba     In 2009 werd Zumba aan het aanbod toegevoegd. Caroline Eppink was toen de eerste door Zumba gecertificeerde instructrice in Deventer.

Diner & Doen      Vanaf 2010 kunnen onze DansClinics, die steeds populairder worden, ook geboekt worden via Diner&Doen.

Social Media     Dansschool Eppink werd in 2011 actief op sociale media door accounts aan te maken op o.a. Facebook en Twitter. Later uitgebreid met Instagram.

Videoclip    In dat zelfde jaar is er ook een videoclip opgenomen voor een single van Robert Pater.

AVRO      In februari 2013 kwam het tv programma AVRO Junior Dance twee dagen op bezoek om in de dansschool een van de afleveringen op te nemen. Deze danstalentenjacht werd gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en Ewout Genemans. De coaches en tevens juryleden waren Anna-Alica Skilas, Nicolas “Shaker” Singer en Ingrid Jansen. Het waren twee drukke, chaotische maar wel hele gezellig dagen. Bekijk de foto’s en promo

Kinderdansen     In 2013 breiden Nieck en Caroline Eppink het dansaanbod verder uit met speciale cursussen voor kinderen. Voor HipHop in Deventer ben je bij dansschool Eppink op de juiste plek. Ook is dansen voor kinderen, KidsDance genaamd, erg populair!

Salsa      Tevens worden er vanaf 2013 ook salsa cursussen gegeven.

Interview    In 2013 bestond de dansschool 50 jaar. Reden voor Deventer Radio & Televisie om langs te komen voor een uitgebreid interview met de 2 generatie dansschoolhouders.

Restyling     In de zomer van 2014 kreeg de ‘grote zaal’ een andere sfeer. Nog steeds een chique en intieme zaal maar met een meer trendy sfeer anno nu.

Monopoly Deventer    In november 2015 werd het spel Monopoly, de Deventer edite uitgebracht. Hierin in speelt Dansschool Eppink aan de Polstraat ook mee

Nieuwe uitstraling    In de zomer van 2016 wordt de nieuwe huisstijl van de dansschool gepresenteerd. Herkenbaar, opvallend en dynamisch!

Nieuw logo     Aansluitend op de vernieuwde uitstraling hebben we in 2017 een ander logo laten ontwikkelen. Onze logo’s van toen tot nu zijn:

 

Lounge   In de zomer van 2017 is de entree en het bargedeelte van de grote zaal grondig gerestyled. Vaste U-zitjes, lage krukken en tafels eruit en nieuwe banken, clubjes en losse tafels erin. Fris, modern en zeer flexibel qua indeling. Handig voor bij het nazitten, een vergadering, lunch, of intiem feestje.

Feest  Om nog duidelijker uit te kunnen stralen dat er bij Eppink ook feesten en zakelijke evenementen georganiseerd kunnen worden, is er in 2018 op basis van het ‘dans’logo ook een feest logo ontworpen.

Jubileum   Op 1 augustus 2018 bestond de dansschool 55 jaar. Op de voorpagina van het Deventer Nieuws stond een mooi artikel.  Het jubileum o.a. gevierd met een reünie voor oud-assistenten en eentje voor oud-leerlingen. Ook hiervan deed het Deventer Nieuws verslag

Interview   In april 2020 werd Nieck, tijdens de corona-crisis, geïnterviewd op de Deventer Radio door Eric Derks van ‘Eric is Live’. Hier het audiofragment van dit leuke gesprek.


Hans Eppink   
Op 27 mei 2020 overleed de grondlegger van dansschool Eppink. Lees hier het ´in memoriam´.Corona   Tijdens de 2 jaar durende corona tijd was de dansschool in totaal 1 jaar gesloten. En in het andere jaar soms maar half open omdat er tot een bepaalde tijd lessen mochten worden gegeven of omdat bijvoorbeeld de bar gesloten moest blijven. Tijdens deze roerige periode zijn tal van online activiteiten georganiseerd denk hierbij aan het maken van instructiefilmpjes die in een besloten online omgeving werden gedeeld, het geven van live lessen via Teams tot het doen van online muziekbingo’s. Stil zitten was voor Dansschool Eppink letterlijk en figuurlijk geen optie.

De Zalen van Deventer Omdat we merkten dat er voor feesten, partijen en zakeleijke bijeenkomsten niet altijd de link gelegd wordt met onze (dans)zalen) hebben we gekozen voor een andere naam voor deze bedrijfstak. Juist een zonder de naam Eppink omdat deze ,gelukkig, onlosmakelijk verbonden is met de dansschool. Vanzelfsprekend ook met een eigen logo, website www.dezalenvandeventer.nl  en socials.

Bed and Breakfast     In december 2023 kwam er opnieuw een tv-ploeg naar de dansschool. Dit maal van het zeer goed bekeken (1.5 miljoen kijkers!) Bed and Breakfast. We waren gevraagd om een korte DansClinic te geven. Kijk hier naar het stukje dat bij ons is opgenomen en is uitgezonden in april ’24.